Diéta podľa krvných skupín - krvná skupina "AB"
Tráviaci systém: znáša vyváženú zmiešanú stravu
Imunitný systém: mimoriadne prispôsobivý
Odporúča sa: mäso ryby, mliečne výrobky, strukoviny, obilniny, ovocie a zelenina
Potraviny po ktorých ľudia s krvnou skupinou AB priberajú: pohánka, ľadvinková fazuľa, lima fazuľa, kukurica, orechy a semiačka, červené mäso, pšenica
Zoštíhľujúce potraviny pre krvnú skupinu AB: ananás, ryby, zelená zelenina, mlieče
Ideálna strava pre krvnú skupinu AB
mäso a hydina
odporúčané | neutrálne | nevhodné |
baranina | bažant | kura |
jahňa | teľacie | |
moriak | bravčovina | |
králik | divina | |
hus | ||
hovädzie | ||
kačka |
ryby, kôrovce, ulitníky
odporúčané | neutrálne | nevhodné |
šťuka | mečiar | krab |
losos | ostriež | barakuda |
makrela | kapor | homár |
tuniak | žralok | rak |
pstruh | hrebenatka | ustrice |
sardinky | sleď | úhor |
treska | sumec | |
jeseter | ||
alóza |
mliečne výrobky, syry, vajcia
odporúčané | neutrálne | nevhodné | |
sójové mlieko | jogurt | srvátka | camembert |
sójový syr/tvaroh | kefír | vajcia | cmar |
kozí syr | čedar | maslo | |
kozie mlieko | eidam | mlieko plnotučné | |
mozarella | ementál | prmezán | |
ricotta | gouda | zmrzlina | |
cottage cheese |
oleje a tuky
odporúčané | neutrálne | nevhodné |
olivový olej | rybí tuk | slnečnicový olej |
repkový olej | bodliakový olej | |
ľanový olej | kokosový tuk | |
arašidový olej | olej z kukuričných klíčkov | |
maslo |
strukoviny
odporúčané | neutrálne | nevhodné |
fazuľa: pinto, červená | fazuľa: biela, kenská, zelená | fazuľa: aduki, adzuki, ľadvinková, lima |
šošovica | hrach: cukrový, zelený | cícer |
sójové bôby | bôb |
obilniny, cestoviny, pečivo
odporúčané | neutrálne | nevhodné |
ryža: múka, vafle, burizóny, celozrnný chlieb | chlieb bezlepkový | kukurica,: lupienky, múka, pečivo, |
chlieb z naklíčenej pšenice | pšenica: bulgur, krupica, kuskus, múka s klíčkami, šrot, otruby | pohánka |
chlieb zo sójovej múky | jačmenná múka | |
proso: chlieb | ryža: vločky | |
ovos: múka, otruby, vločky | ||
knäckebrot |
Post new comment